Eigen producten verkopen

Het is mogelijk om via OYPO je eigen producten te verkopen. Dit kan gaan om fysieke producten, maar ook downloads met een aangepast formaat. We leggen op deze pagina uit hoe je een eigen product kunt toevoegen. 

Kies in je account voor de menu-optie "eigen producten". Je komt nu op een pagina met een (indien aanwezig) overzicht van je eigen producten. Onder het kopje "nieuw product aanmaken" kun je vervolgens de gegevens voor je product invoeren. 

Je hebt de keuze uit het toevoegen van een fysiek product of een download.

Product - Nadat een klant dit "eigen product" heeft besteld, ontvang je een mailtje met alle info over de klant en het bestelde product.
Je bent vervolgens zelf verantwoordelijk voor het leveren van het het product.
Merk op dat dit type "product" ook een digitale levering kan zijn als je dat wilt. Omdat je een mail ontvangt en het product zelf moet leveren kan je in dit geval dus een bestand (of bestanden) nog bewerken alvorens je het product bijvoorbeeld via Wetransfer aan je klant levert.

Download - Bij een downloadlevering hoef je zelf niet het bestand te leveren aan je klant, dit gaat automatisch. Je ontvangt dan ook geen email over een bestelling van en eigen product type "download"!
Waarom dan een "eigen product" en een gewone digitale levering?
Omdat je in dit geval zelf een productomschrijving kan invoeren en ervoor kan kiezen om de download in een aangepaste resolutie aan te bieden. (zet hiervoor een vinkje in het vakje voor "aangepast formaat". Vervolgens verschijnt er een venster waarin je het formaat kunt aanpassen.

Let op! Bij een eigen product van het type "download", wordt automatisch alleen de door de klant geselecteerde foto aan de klant geleverd. Zo werkt een downloadproduct met de omschrijving "Download 4 foto’s digitaal" dus niet. De klant ontvangt dan slechts één (de door de klant geselecteerde) foto. 

Indien het om een fysiek product gaat kun je kiezen in welke productgroep deze zichtbaar moet zijn. Daarnaast vragen we je een levertijd op te geven zodat de klant weet wanneer hij het product kan verwachten. 

Vervolgens is het belangrijk een duidelijke omschrijving van je product in te voeren. Denk hierbij aan het materiaal en formaat, of in het geval van een download waar deze voor gebruikt mag worden. 

Indien je meertalige klanten op je website verwacht, raden wij ook om gebruik te maken van de optie om je beschrijving in meerdere talen in te voeren. Op het moment dat mensen dan de bestelmodule in een andere taal gebruiken, zien ze ook de beschrijving in hun eigen taal. De talen die wij aanbieden zijn: Nederlands, Engels, Duits en Frans. 

Als je alles hebt ingevuld, druk dan op "Opslaan". Het product is nu terug te zien in het overzicht.

Om een eigen product zichtbaar te maken ga je naar het betreffende verkoopprofiel. Je vindt het product nu terug onder de door jouw aangegeven categorie. Je kunt hier nu je verkoopprijs invullen. Je ziet ook meteen terug hoeveel je verdiensten zijn, let wel op dat hier (in het geval van een fysiek product) de kostprijs niet in verwerkt is omdat je het product elders inkoopt. Houd daar rekening mee bij het bepalen van je prijs. 

Als je het product hebt aangevinkt en de prijs ingesteld staat, sla je het verkoopprofiel op en is het zichtbaar bij de gekoppelde mappen. 

Op het moment dat een klant een eigen product van type "product" bestelt, ontvang je van ons een mail met de informatie. Je gaat vervolgens zelf zorgen voor de productie en levering van het product. In het geval van een eigen product type "download" is de levering geheel automatisch.

De betaling door de klant gaat in alle gevallen via het betaalsysteem van Oypo.