Uploaden met Dropbox

Dropbox is een handige dienst om bestanden uit te wisselen tussen verschillende computers, telefoons en tablets. Het is eigenlijk een soort doorgeefluik. Als je gebruikmaakt van OYPO-PRO dan kun je met behulp van Dropbox foto’s uploaden naar OYPO.

De gratis versie van Dropbox beschikt normaal gesproken over 2 GB opslagruimte. Als je een nieuw Dropbox-account aanmaakt d.m.v. onderstaande knop krijg je daar bovenop nog eens 500 MB extra.

Hoe werkt het?

Je geeft OYPO toegang tot een specifieke folder in jouw Dropbox. Vervolgens plaats je de foto’s die je wilt uploaden in de OYPO-map in Dropbox. OYPO verplaatst de foto’s van Dropbox naar jouw OYPO-account.

Uploaden met Dropbox

 1. Koppel allereerst OYPO aan je Dropbox-account door te klikken op de knop ‘Koppel uw dropbox’. Je vindt deze in je account via Foto’s plaatsen > via Dropbox > Koppel Dropbox.
  Je moet hiervoor uiteraard al wel een Dropbox-account hebben.
 2. Na de koppeling wordt er in Dropbox een nieuwe map ‘/Apps/Oypo’ aangemaakt. OYPO heeft alleen toegang tot deze map, dus niet tot de andere bestanden en mappen in jouw Dropbox. OYPO gebruikt Dropbox als doorgeefluik; jouw fotobestanden worden opgeslagen op de servers van OYPO en verwijderd uit Dropbox. Het koppelen van OYPO neemt hierdoor geen extra ruimte van jouw Dropbox in beslag.
 3. Mappen met fotobestanden die je toevoegt aan jouw OYPO-map binnen Dropbox worden automatisch in de juiste map op OYPO geplaatst. Vervolgens verdwijnen de foto's uit Dropbox. Let dus goed op dat je je originele bestanden kopieert naar de OYPO Dropbox-map plaatst en niet verplaatst!

Belangrijk om te weten

 • Mappen die je verwijdert uit de OYPO Dropbox-map blijven bewaard in OYPO. Je kunt dus nooit per ongeluk iets van OYPO verwijderen. Wil je toch fotomappen verwijderen, log dan in op jouw account bij OYPO.
 • Als je ervoor hebt gekozen om foto’s te corrigeren voor levering, dan worden deze foto’s bij eventuele bestelling klaargezet in jouw Dropbox-map ‘Bestanden voor correctie’. Plaats de bestanden na correctie terug in de Dropbox-map ‘Apps/Oypo’, en dus niet in de map ‘Bestanden voor correctie’.
 • Er is een vertraging van 10-15 minuten voordat de geuploade correcties verwerkt zijn door OYPO.
 • Het is mogelijk meerdere Dropbox-accounts aan OYPO te koppelen. Bijvoorbeeld als je met meerdere fotografen binnen één account werkt.
 • Je kunt de koppeling tussen Dropbox en OYPO op ieder moment verbreken via de instellingen van jouw Dropbox-account op de Dropbox-website.
 • De Dropbox-functionaliteit is alleen beschikbaar in combinatie met een OYPO-pro account.