Uploaden met Lightroom plugin

Met de plugin van OYPO voor Adobe Lightroom beheer je eenvoudig vanuit Lightroom de foto’s en fotomappen in jouw OYPO account. Je hoeft dan geen foto’s meer via de OYPO website of de FTP te uploaden. Foto’s worden rechtstreeks vanuit Lightroom in jouw OYPO account geplaatst. Met de plugin is het zelfs mogelijk om vanuit Lightroom nieuwe fotomappen aan te maken, te verplaatsen en verkoopprofielen te koppelen.

De plugin is gratis te gebruiken voor alle OYPO fotografen.

Werkwijze

De plugin is op twee manieren te gebruiken: als exportservice en als publicatieservice. De exportservice is eenrichtingsverkeer. Je kunt er foto’s mee op Oypo plaatsen en beperkt fotomappen beheren, maar geen foto’s verwijderen of fotomappen verplaatsen.

De publicatieservice is veelzijdiger. Er ontstaat een koppeling tussen Lightroom en Oypo waardoor je ook fotomappen kunt verplaatsen en individuele foto’s uit een fotomap op Oypo kunt vervangen of verwijderen.

Installatie

De plugin voor Lightroom is geschikt voor versie 2.4 t/m 2.7 en vanaf versie 3.3; dit geldt voor zowel Mac als Windows.
Installeren en updaten is eenvoudig: dubbelklik op het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies op het scherm.

Klik op onderstaande button om de plugin gratis te downloaden.

Belangrijk

Compressie.
Als je gebruik maakt van de Lightroom plugin, heb je zelf geen controle over de compressie van je fotobestanden.
De plugin zal zelf een compressie toepassen, die kan variëren afhankelijk van de beeld-inhoud van de foto.

Resolutie.
De resolutie van de foto wordt ongemoeid gelaten, dus bijvoorbeeld een bestand van 4000x6000 pixels zal dus ook met deze resolutie in je account geplaatst worden.

Zelf controle houden?
In dat geval zal je moeten kiezen voor een andere uploadmogelijkheid, zoals via FTP, Dropbox of via de website. De bestanden die je via deze weg uploadt zullen een-op-een worden overgenomen in je account, er wordt geen compressie toegepast en de resolutie blijft ook gelijk.