Uitsnedes / Beeldverlies

Normaal gesproken worden al onze producten zonder of slechts met minimaal beeldverlies geleverd.
Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Op deze pagina leggen we uit wat je over dit onderwerp moet weten.

Fotopapier

Fotoafdrukken op fotopapier t/m 30x45cm worden automatisch schoongesneden door de machines in het vaklab.
Hierdoor kan er een klein randje van de foto verdwijnen als snijverlies.
Het randje wat kan verdwijnen is maximaal 30 pixels.

Funproduct

Als een klant een funproduct bestelt (mok, muismat, telefoonhoesje,..) dan is het belangrijk dat de foto goed tot zijn recht komt op het gekozen product.
Niet alle funproducten hebben een mooi rechthoekig vlak waar de foto op gedrukt wordt, denk maar aan de sleutelhanger in hartvorm.

Daarom worden alle bestelde funproducten nog even handmatig bekeken door een medewerker van OYPO, zodat handmatig de uitsnede en positie van een foto bepaald kan worden voor een optimaal resultaat.

Canvas

Bij een canvas wordt een fotoafdruk over een houten lijst gespannen. De lijst van onze canvassen is 2 cm dik.
Er zal een rand van zo'n 2,5 cm rondom verdwijnen van de voorkant van het canvas, dat op de zijkant (en een paar mm de achterzijde) gedrukt wordt.

Kortom, staan er belangrijke elementen van de foto echt tegen de rand, dan kan dit voor problemen zorgen. Zo kunnen piekharen en vingers voor onaangename verrassingen zorgen.
Snijdt je foto's daarom nooit te krap uit en laat een rand vrij rond het onderwerp op je foto. Plaats je zelf een tekst in een fotobestand, bijvoorbeeld een bedrijfsnaam of evenementnaam, zorg dan ook dat er voldoende ruimte vrijblijft tot de rand van het fotobestand.

Hoeveel pixels die "vrij te houden" rand is, is afhankelijk van het bestelde formaat. Een rekenvoorbeeld voor een fotobestand van 4000x6000 pixels.
Canvas van 50x75 cm; 1 cm komt dan overeen met (6000/75)*2.5 = 200 pixels
Canvas van 30x45 cm; 1 cm komt dan overeen met (6000/45)*2.5 = 333 pixels