Een leerlinglijst aanmaken

Scholen fotograferen met de mobiele app is erg handig. Je kan desgewenst gebruik maken van een leerlinglijst die het fotograferen nog eenvoudiger maakt.

Heb je geen leerlinglijst, dan zullen de fotomapjes van de kinderen uiteindelijk een volgnummer hebben.

Heb je wel een leerlinglijst, dan zullen de fotomapjes van de kinderen uiteindelijk genoemd zijn naar de naam van het kind. Ook kan je tijdens het fotograferen eenvoudig op de naam van het kind klikken dat voor de camera verschijnt. Dit maakt het ook mogelijk om eenvoudig later nog even een extra fotootje te maken van een van de kinderen door weer op de naam van het kind te klikken.

In een leerlinglijst kan je enkel de namen registreren, maar je kan ook direct een leerlingnummer opnemen in de lijst. Dit nummer kan dan ook later gebruikt worden voor het aanmaken van schoolpasjes. Ook kan je dan eenvoudig alle pasfoto's van de leerlingen downloaden die de school kan gebruiken in hun administratiesysteem.

Voorbereiding

Voordat je een leerlinglijst kan invoeren in je account, dien je deze informatie van de school te ontvangen. Het handigste is als de school het als een CSV bestand kan aanleveren. Je kan dan bijvoorbeeld vanuit Excel eenvoudig kopiëren en plakken.
Het is van belang dat het bestand minimaal de klas en de naam van het kind bevat en eventueel het leerlingnummer.

Leerlingenlijst aanmaken

Kies voor de menu-optie 'leerlinglijsten'. Er wordt een lijstje getoond met de reeds ingevoerde scholen. In ons voorbeeld staan reeds twee leerlinglijsten, maar we gaan een nieuwe toevoegen. 
Klik op de knop "Maak een nieuwe school".

Voer hier de naam van een de school in. Het is slim om hier ook direct het schooljaar bij te vermelden zodat het overzichtelijk blijft in de toekomst.
Klik op 'Lijst opslaan'.

Nu Wordt de school getoond in het overzicht.
Klik hierop.

Nu kunnen we de eerste groep aanmaken. Klik op de knop 'maak een nieuwe groep'.

In ons voorbeeld gaan we groep 8b invoeren, dit voeren we in in het veldje 'groepsnaam'.
In het grote tekstveld kan je nu alle leerlingnamen invoeren met een leerlingnummer erachter. Je kan alle namen uit een klas in een keer kopiëren uit een Worddocument of een Excelbestand, dat hoeft dus niet één voor één.
Klik daarna op 'bewaren'.


Je keert dan weer terug naar het overzicht van klassen voor de school. Voer vervolgens op dezelfde manier de overige klassen in.

Vooraf fotomappen genereren!

We raden je aan om de fotomapen vooraf te generen.
Klik daarvoor op de knop 'Maak mappenstructuur'.

Dit is niet alleen handig als je reeds inlogkaartjes wilt maken voordat je de school bezocht hebt, maar kan je ook helpen problemen te herkennen en te herstellen:

Met deze functie worden lege mappen aangemaakt van alle leerlingen welke in de leerlinglijst staan vermeld. Wanneer je dan gaat uploaden en splitsen worden de foto's automatisch in de juiste mapjes geplaatst. Wanneer er dan mapjes leeg blijven kan je makkelijker herleiden waarom een map leeg is. Bijvoorbeeld dat de foto's in een andere map staan of dat de leerling niet op de foto is gegaan.

 

Op dit moment heb je de leerlinglijst aangemaakt en zijn de mappen inmiddels aangemaakt in je mappenstructuur.
Je kan kiezen voor 'Terug naar het overzicht' om naar het overzicht met leerlinglijsten te gaan, of kies een willekeurige menu-optie om dit scherm te verlaten.